Info over het

Consult

Vóór het consult

Zodra we per e-mail of per telefoon een afspraak hebben gemaakt, wordt deze per e-mail bevestigd en ontvang je naast algemene informatie een intakeformulier en een privacyverklaring. Het formulier kun je achter je PC of tablet invullen. Het is fijn als je het ingevulde intakeformulier voorafgaand aan het consult retour mailt.

Tijdens het consult

Een consult duurt één tot anderhalf uur en bevat verschillende onderdelen:

 

  • Een uitgebreide anamnese. Uitvoerig bespreken we je gezondheid en ziektegeschiedenis. Hierbij worden ook voeding en leefstijl belicht.
  • Pols- en tongdiagnostiek. Op basis van oosterse geneeswijzen wordt je tong uitgebreid bekeken: hoe is de kleur, zijn er kloven aanwezig, zit er veel beslag op? Hoe is je pols? Dit geeft vaak al veel informatie over je gezondheid en het functioneren van je lichaam.
  • Viscerale diagnostiek, dat wil zeggen dat er een kort buikonderzoek plaatsvindt. Zijn er gevoelige plekken? Voelt de buik soepel aan, hoe is het geluid (percussie)?
  • Het meten van de electrische weerstand van acupunctuurpunten op handen en voeten, Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD). Dit gebeurt pijnloos, met behulp van meetapparaat, handelektrode en meetgriffel. Elk punt staat in directe relatie met een orgaan of een orgaandeel. De meting geeft een totaalbeeld van het functioneren van de organen.

Behandelplan

Na het verzamelen van alle informatie wordt de interpretatie uitgebreid met je besproken en volgt er een behandelplan. Hierbij wordt er advies gegeven over voeding en leefgewoonten en wordt aangegeven welke supplementen het meest geschikt zijn (homeopathisch, orthomoleculair, kruiden, etcetera) om tijdelijk te gebruiken ter ondersteuning van het herstel.

Na het consult

Na 6 tot 8 weken wordt er een vervolgconsult gepland ter evaluatie van de ingezette therapie. Hierbij vindt wederom een volledig onderzoek plaats om veranderingen te kunnen vaststellen en een eventuele vervolgbehandeling te bepalen.

Testimonials

Wat klanten zeggen

“Vlot en gedegen ging Marita op zoek naar mijn darmprobleem. Al na twee weken durfde ik de deur weer uit.”

Klant van Mesologie Zeist

Marita neemt uitgebreid de tijd om uit te leggen wat haar bevindingen zijn. Daardoor heb ik veel meer inzicht gekregen in de werking van mijn lijf en zie ik een relatie tussen voeding en klachten.

Klant van Mesologie Zeist

“Ik ben gewoon een ander mens geworden!”

Klant van Mesologie Zeist

“Eindelijk weer energie, ik voel me vitaler.”

Klant van Mesologie Zeist

EEN BREDE KIJK OP JOUW GEZONDHEID

Mesologie Zeist

Bezoekadres

Mesologie Zeist
Utrechtseweg 97

3702 AA Zeist

Contactgegevens

Marita van Amstel
info@mesologiezeist.nl

06 112 60 565