Maak kennis met

Marita

Over mij

Sinds medio 2009 werk ik als mesoloog in Zeist. Van huis uit ben ik klinisch voedingskundige, geschoold aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Na deze opleiding werkte ik jarenlang als ingenieur in verschillende voedingskundige functies bij Numico (Nutricia) in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Met heel veel plezier hield ik mij daar bezig met diverse aspecten van zuigelingenvoeding en klinische voeding.

Echter, het medische vak is altijd blijven trekken en daarom overwoog ik rond mijn veertigste verjaardag om weer te gaan studeren. De keus viel op mesologie vanwege de integratie van verschillende zienswijzen, de brede kijk op gezondheid.

Mesoloog

Nu ik zelf patiënten met uiteenlopende problematiek behandel, ben ik nóg enthousiaster over het vak geworden. Door uitgebreide, doch individueel-specifieke diagnostiek is het mogelijk om met een heel beperkte interventie (orthomoleculaire geneeskunde, fysische homeopathie, Indische kruiden, voeding en leefstijladviezen) veel te bereiken. Fijn is het om te zien dat mensen met soms al jarenlange klachten zó kunnen opknappen!

Wat mij bovendien veel voldoening geeft is om samen met de patiënt de klachten aan te pakken. Doorgaans zorgt de mesologische benadering (en daarmee de bewustwording van de patiënt) ervoor dat de patiënt zelf weer de regie kan nemen over zijn eigen herstel. Dat is dan ook mijn streven als mesoloog: van klacht naar kracht.

Visie

Bij mesologie gaat het altijd om het vinden van de individuele balans. Ieder mens is anders, ieder mens is uniek. De kunst is om samen met jou je balans te vinden, zodat je in persoonlijke harmonie en evenwicht kunt functioneren. Dat is de kracht die tot zelfherstellend vermogen leidt.

En verder…

Een aantal jaren ben ik actief geweest als bestuurslid van de NVVM, de Beroepsvereniging van Mesologen. Daar was ik aangesteld als voorzitter van het Register, dat als taak heeft de kennis en kunde van de mesologen te bevorderen en daar op toeziet.

Daarnaast vind ik het leuk om mijn kennis te delen en enthousiasme over het vak over te brengen. Daarom geef ik les aan de Opleiding Mesologie te Amsterdam en begeleid ik stagiairs en studenten in hun kliniekjaar.

EEN BREDE KIJK OP JOUW GEZONDHEID

Mesologie Zeist

Bezoekadres

Mesologie Zeist
Utrechtseweg 97

3702 AA Zeist

Contactgegevens

Marita van Amstel
info@mesologiezeist.nl

06 112 60 565